Osallistuttiin Kukan kanssa elämämme ensimmäisiin paimennuskokeisiin ( SBCAK ). Koe pidettiin Hämeenkyrössä 25.9. ja täytyy sanoa, että kyllä jännitti aivan kauheasti.

Olin aivan varma että meidän kompastuskivi olisi haku, mutta vielä mitä, Kukka lähti ihan hyvällä kaarella, vähän meni yli, mutta miinuksia vaan 1, samoin nostosta. Kuljetus ohjaajalle oli loiva banaani, mutta tempo hyvä ( nämä ovat sitten tuomarin kommentteja ). Tässä minä astuin kuvaan ja tolpan kierto ei onnistunut ensi yrittämällä, siitä saatiinkin sitten isoimmat pistemenetykset, yhteensä -7. Hakupisteitä saatiin yhteensä 41.

Poispäinajo ei oikein onnistunut. Alussa oltiin laajasti pois linjalta ja osittain oli edestakaista menoa. Hermostuksissani en kyllä edes miettinyt mitään linjoja, ja päästin Kukan liian kovaa ja liian lähelle lampaita ja tuntuivat karkaavan meiltä. Vähennyksiä -6.

Kuljetuksesta saatiin vähennyksiä -9. Kaikki lampaat meni ohi ensimmäisestä portista ja toisen portin jälkeen, kas kummaa, ohjaaja oli pois linjalta.

Häkityksessä ensin kolme epäonnistunutta yritystä, neljännellä saatiin viimein kaikki häkkiin, vähennyksiä -7. Häkistä ulosajo onnistui varmasti ja hyvin, saatiin siitä täydet pisteet.

Yhteensä saatiin 69 pistettä, 3. palkinto, sijoitus kolmas ja PPR1 eli perusrata hyväksytty! Ja harmillisesti vain yhden pisteen päähän jäi PAIM1 koulutustunnus. Mutta ei voi sanoa muuta kuin että hyvin meni!